Design en vintage verlichting .

vintage , design , verlichting , Beleuchtung , lighting

Verlichting is bepalende factor in elk vertrek van je huis. Design verlichting en lampen zijn vaak een mix van letterlijk en figuurlijk uitstraling en functionaliteit. Strategisch geplaatste lampen hebben een grote impact op voorkomen van je inrichting. Een goede lamp straalt persoonlijkheid uit, zowel uit als aan. Onderstaande vloer, wand, tafel en plafondlampen voldoen mijns inziens aan deze criteria:

===================================

design , vintage , interieur , vloerlamp , 60 70
design , vintage vloerlamp , goose neck , interieur
vintage , design , vloerlamp , ufo , space

Martinelli Luce

In 1950 richtte Elio Martinelli, het Italiaanse familie-bedrijf Martinelli Luce op. kent enkele designklassiekers. Het bedrijf dat aanvankelijk voor commerciële en publieke ruimtes verlichting ontwierp, ontwerpt sindsdien ook verlichting voor woningen. Een bekend design is, de in 1965 ontworpen, Pipistrello Tafellamp.

===================================

Design verlichting by Ingo Mauer.

Het prijs winnend Duitse design-label Ingo Maurer, produceert, ontwerpt en distribueert design lampen en verlichting. Ingo Mauer heeft ontwerpen van: Alex Schmid, Bernhard Dessecker, Christoph Matthias en Dagmar Mombach in het assortiment.

===================================

Diesel With Foscarini

De Cage hanglamp is een van de vruchten uit het huwelijk tussen Foscarini, het Italiaanse A-merk voor verlichting, en het mode-merk Diesel. Dit design is gebaseerd op de oude mijnwerkers lampen, waarbij het gaas niet decoratief maar als bescherming ingezet werd. 

Enkele andere lampen ontstaan uit deze verbintenis zijn : De Fork Terra Vloerlamp, de Rock hanglamp en de Gask hanglamp.

===================================

vertigo-hanglamp-koper-petite-friture_4 design vintage verlichting

Vertigo lamp.

De Petite Friture Vertigo Hanglamp Large en small zijn een ontwerp van Constance Guisset. Het design kan als luchtig dan wel hemels. Bij de eerste op deze lampen kwam bij mij de gedachte aan een libelle op, zwevende karakter van dit ontwerp. Ook de gebruikte materialen, lichte linten en kunststof, refereren aan het zwaarteloze karakter.Het iconische design wordt hoofdzakelijk gevormd door bijna gewichtloze linten van kunststof. Het ontwerp komt daardoor prachtig tot leven wanneer het onderhevig is aan zachte luchtstromen. De linten toveren een prachtig patroon van schaduwen op muur en plafond. De Vertigo’s hebben twee dimensies: Large 200 cm. small140 cm. En is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren: Koperkleurig, wit, zwart, groen, lichtroze en blauw.

De Vertigo Hanglampen behoren tot de prachtige collectie van Petite Friture. Dit Franse designmerk heeft een ruime collectie aan design-meubelen, woonaccessoires en design-verlichting, ontworpen door ontwerpers als Vaulot & Dyèvre, Pierre Favresse, Claessein Koivisto Rune, Tomas Kral, Studio POOL, Amandine Chhor & Aïssa Logerot, Federico Foriani en Sam Baron.

===================================

vintage , design , verlichting , Beleuchtung , lighting , lampen
vintage , design , lampen verlichting , Beleuchtung , lighting , jaren 50 , fifties , mid centurie
vintage , design , verlichting , Beleuchtung , lighting lampen